Traumaverwerking bij Psycholoog Den Haag

Trauma, als het verleden de kop op steekt

Je hebt iets vreselijks meegemaakt of gezien dat er its ergs gebeurde. Je hebt last van deze gebeurtenis. Je hebt er over gepraat en alles gedaan wat je kon om het te vergeten. Op een dag ging je verder, het leven gaat door.

Een hele tijd is er niks aan de hand, dit kan maanden zijn maar ook jaren. Dan ineens, misschien zelfs zonder dat je snapt waarom, komt het terug in je leven. De situatie van toen: je herbeleeft het, je bent er mee bezig, ook al wil je niet. Er gebeurt in korte tijd veel met je, je krijgt nachtmerries, je slaapt slecht, bent prikkelbaar of je barst ineens tegen iemand uit.

Wat is er aan de hand?

Wel, het trauma is nog niet afgerond. Je bent wel verder gegaan destijds, maar het trauma is blijven hangen. Zulke grote, indrukwekkende gebeurtenissen hebben tijd en aandacht nodig om een plek te krijgen.

Gelukkig zijn er heel duidelijke, goede methoden om te begeleiden met traumaverwerking.

Contact psycholoog Den Haag

Zit jij met vragen over jouw klacht of wil je advies? Dan is het verstandig contact op te nemen met Psychologen Nederland. Je kunt ons vrijblijvend bereiken op 070 – 22 10 068, waar je iemand aan de lijn krijgt die geschoold is in de psychologie. Daarom kan zij jou direct kan helpen aan een professioneel en passend advies. Als je een afspraak wil maken met een psycholoog, kan je gelijk terecht, je wordt niet op een wachtlijst geplaatst!