Rouwverwerking bij Psycholoog Den Haag

Rouwen is natuurlijk

Rouwen is de natuurlijke reactie om verlies te verwerken. Het is een proces dat je helpt met de pijn te kunnen gaan leven. Maar het gaat niet altijd goed. Je zit vast in de rouw. Je verliest contact met het leven. Niemand lijkt je te kunnen helpen, je bent opgesloten in de pijn.

Verdriet, woede, schuld

Je bent overgeleverd aan de situatie, overladen met zware gevoelens. Niet alleen verdriet, maar ook woede, angst en schuld bepalen je. Als je rouwt werkt je innerlijk op volle toeren. Je bent waarschijnlijk ook oververmoeid en prikkelbaar. Als gevolg van dit alles zonder je je af.

Je kunt om van alles rouwen

Bij rouw, rouwverwerking en verliesverwerking denk je natuurlijk aan het verlies van een naaste, iemand die je dierbaar is. Maar er kunnen ook andere zaken uit je leven gerukt worden: de kans op een kind, je baan, je huwelijk. Ook die verliezen gaan gepaard met rouw. Het aanvaarden van het verlies, het toelaten van de pijn, het aanpassen aan de nieuwe situatie en uiteindelijk ook weer door leren leven.

Contact psycholoog Den Haag

Zit jij met vragen over jouw klacht of wil je advies? Dan is het verstandig contact op te nemen met Psychologen Nederland. Je kunt ons vrijblijvend bereiken op 070 – 22 10 068, waar je iemand aan de lijn krijgt die geschoold is in de psychologie. Daarom kan zij jou direct kan helpen aan een professioneel en passend advies. Als je een afspraak wil maken met een psycholoog, kan je gelijk terecht, je wordt niet op een wachtlijst geplaatst!