Relatietherapie in Den Haag

Als het in je relatie niet goed gaat, voelt het alsof er niks meer goed gaat. Je energie is op. Je voelt je moe. En je sleurt jezelf door de dag heen. Je gaat dingen vermijden; moeilijke onderwerpen, elkaar en je eigen gevoelens.

Maar je bent nog bij elkaar

Toch zijn jullie nog bij elkaar. Misschien uit gewoonte, of voor de kinderen. Misschien ook wel omdat jullie je herinneren hoe het ooit was. Wat jullie allemaal wel niet van plan waren. Hoe jullie wilden leven, hoe jullie liefde was. En daardoor weet je dat het het waard is. Maar, niet zoals het nu gaat.

Niet alleen

Probeer het niet koste wat kost alleen te doen. Jullie zijn in patronen beland waar jullie maar niet uit kunnen ontsnappen. Daardoor lopen jullie gesprekken ook steeds vast. Relatietherapie in Den Haag helpt jullie die patronen te doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen. Daardoor lijkt het soms alsof je elkaar opnieuw leert kennen.

Relatietherapie in Den Haag, wat gaan we doen?

Als relatietherapeut breng ik samen met jullie de problemen in de relatie in kaart. Hieruit kunnen onder andere nieuwe omgangsvormen en een betere communicatie voortkomen. Doel van de relatietherapie is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat de relatie voor jullie allebei weer bevredigend wordt.

Als relatietherapeut kan ik echter geen kant en klare oplossingen bieden. Jullie zullen serieus energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen. Tijdens de relatietherapie kan het gebeuren dat er onverwachte dieperliggende oorzaken boven komen die (mede) oorzaak zijn van de relatieproblemen. Je kunt dan denken aan een depressie, een burnout of een onverwerkt trauma bij een van de partners.

Contact psycholoog Den Haag

Zit jij met vragen over jouw klacht of wil je advies? Dan is het verstandig contact op te nemen met Psychologen Nederland. Je kunt ons vrijblijvend bereiken op 070 – 22 10 068, waar je iemand aan de lijn krijgt die geschoold is in de psychologie. Daarom kan zij jou direct kan helpen aan een professioneel en passend advies. Als je een afspraak wil maken met een psycholoog, kan je gelijk terecht, je wordt niet op een wachtlijst geplaatst!