Psychologische klachten

Bel en vertel

Er zijn veel klachten met een psychische basis; van oververmoeidheid en dwanggedachten tot stress op het werk en een vastzittende relatie. Ik hanteer als vuistregel dat het hebben van een klacht reden genoeg is eens met een psycholoog te praten.

Je zit vast

Er zijn veel cliënten die het gevoel hebben ‘vast te zitten’. In hun werk, in de relatie of in zichzelf. Er zit geen beweging in, je vindt het moeilijk om (nieuwe) keuzes te maken, het lijkt wel alsof alles gevangen is in bepaalde patronen en het lukt je niet eruit te breken.

Je bent bang

Andere klachten hebben te maken met angsten. Weinig zelfvertrouwen, bang zijn om te falen, bang dat er dingen gebeuren, bang voor reacties van anderen. In sommige gevallen zijn de angsten heel concreet en durf je bepaalde zaken echt niet meer te doen.

Je hebt pijn

Er zijn veel dingen die pijn doen. Verlies van dierbaren, maar ook het verlies van een baan, een scheiding, je kinderen minder zien. Grote teleurstellingen voelen soms hetzelfde als groot verlies. Die pijn kan je leven bepalen.

Contact psycholoog Den Haag

Zit jij met vragen over jouw klacht of wil je advies? Dan is het verstandig contact op te nemen met Psychologen Nederland. Je kunt ons vrijblijvend bereiken op 070 – 22 10 068, waar je iemand aan de lijn krijgt die geschoold is in de psychologie. Daarom kan zij jou direct kan helpen aan een professioneel en passend advies. Als je een afspraak wil maken met een psycholoog, kan je gelijk terecht, je wordt niet op een wachtlijst geplaatst!