Angstklachten behandeling bij Psycholoog Den Haag

Leven in angst

Als je bang bent, en je weet wel dat je niet bang hoeft te zijn, als je logisch nadenkt. Maar toch, je bent bang. Sterker nog, je bent bijna de hele tijd bang. Je richt je leven in op je angst. Je laat er dingen voor. Je gaat er dingen voor uit de weg. Alles wordt bepaald door die angst. Je bent je vrienden kwijt, je kunt niet meer naar je werk, je hebt geen plezier in de dingen. Je hebt uiteindelijk alleen nog maar je angst.

Angsten in soorten en maten

  1. de gegeneraliseerde angststoornis
    Je piekert, bent de hele tijd bezorgd. Terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Maar toch, je bent bezorgd. Maar je spreekt je allang niet meer uit, bang om een zeur gevonden te worden. Je sluit je af, alleen met je gepieker.
  2. dwang of obsessieve compulsieve stoornis
    Je hebt niet alleen angsten, maar bent ook geobsedeerd met bepaalde gedachten of handelingen. Je kunt bijvoorbeeld niet ophouden met het hebben van bepaalde negatieve gedachten, je bent er door opgeslokt. Of je moet de hele tijd dezelfde handelingen uitvoeren (denk aan smetvrees of wasdrang).
  3. de fobie
    Een fobie is een gerichte angst. Bijvoorbeeld voor een dier, een object of een situatie. En net als met alle angstklachten snap je dat het niet ‘redelijk’ is. Maar toch… Probleem van de fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat, wat in sommige gevallen een diepe uitwerking op je leven kan hebben.

Heb je vragen over angst?

Kijk dan even op het forum over angst en fobie: www.angstpsychologen.nl.
Je kunt hier anoniem je angst-vragen stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Contact psycholoog Den Haag

Zit jij met vragen over jouw klacht of wil je advies? Dan is het verstandig contact op te nemen met Psychologen Nederland. Je kunt ons vrijblijvend bereiken op 070 – 22 10 068, waar je iemand aan de lijn krijgt die geschoold is in de psychologie. Daarom kan zij jou direct kan helpen aan een professioneel en passend advies. Als je een afspraak wil maken met een psycholoog, kan je gelijk terecht, je wordt niet op een wachtlijst geplaatst!